top of page

ALLU

Näyttelijä, kouluttaja

Suomen lunkeimmaksi lahtelaiseksikin tituleerattu, tätä nykyä turkulaistunut Alina eli Allu liittyi Läsniksen riveihin vuonna 2016 tutustuttuaan useisiin läsniskasvoihin silloisen Keskuskatu -improryhmän kautta. Improssa Allun saa syttymään erityisesti pitkien tarinoiden yhteen punominen, toistuvat teemat ja maneerit, koskettavan ja huumorin välillä tasapainotteleminen, ei-ihmishahmojen esittäminen, leikittely ja musiikkiteatteri. Allun onkin nähty esittävän ihmishahmojen ohella myös mm. dementoitunutta kilpikonnaa, rietasta seireeniä, seitsemää erilaista ovea ja hylje-emon koskettavan laulun kadonneelle kuutilleen. Parhaimmillaan impro on Allun mielestä palapelin ratkaisemista, yhteistä leikkiä, onnellisia sattumia, avoimesti pulassa olemista ja fyysistä heittäytymistä (sen verran kirjaimellisesti, että yksi Allun lempinimistä on Mustelmiina). Ammatiltaan Allu on teatteri-ilmaisun ohjaaja eli vähän jokaiseen liemeen lusikkansa sotkeva teatterin moniosaaja, joka ohjaa, näyttelee, opettaa, käsikirjoittaa ja toisinaan myös huolehtii teatteriesitysten visuaalisesta puolesta. Myös Läsnäolopakossa visuaalisen vastaavan viitta on uskottu Allun harteille.
 

LÄSNÄOLOPAKKOLAISET ALLUSTA:

“Allu osaa esittää upeita, tunteisiin vetoavia hahmoja joihin katsoja voi helposti samaistua. Allulla on upea draaman ja juonikuvioiden taju josta on hyötyä muun muassa koko illan pitkissä improesityksissä. Allulla on rautainen teatteriammattilaisen ote, joka näkyy myös tilauskeikoilla. Kun tilaat Allun esiintymään, voit olla varma että tilaamasi esitys on huolellisesti suunniteltu ja toteutettu!”

"Allu taitaa suvereenisti minkä vain impron lajin. Hän on lyömätön hahmottamaan kokonaisuuksia, minkä vuoksi Allu tietää aina improlavalla tismalleen, mitä esitys kaipaa."

 

"Allussa yhdistyy improajana samaan aikaan hallittu draamantaju sekä täysin pitelemätön kreiseily. Hän on siis todellinen leikin ammattilainen!
 

"Itseään humpuukimaakariksi tituleeraava Allu on improlavalla kaikkea muuta kuin humpuukityyppi! Monipuoliset hahmot, lahjakas dramaattinen sekä koominen ilmaisu sekä karismaattiset ja rohkeat avaukset ovat ehdottomasti Allun alaa."

“Allu on teatterin moniottelija, jolla on vahva fyysinen ilmaisu, terävä näkemys ja erinomainen draamantaju. Improssa Allu on tiimipelaaja, joka herättää kohtaukset eloon niin musiikilla, liikkeellä kuin dramaattisilla käänteilläkin. Allu on visuaalisen taitaja ja vastaa siksi myös hyvästä syystä Läsniksen ulkoisesta ilmeestä.”

Minä vuonna aloitit Läsniksessä?
2016

Erityistaidot:
Nukketeatteri, kuvataiteet, tarpeistonvalmistus, ohjaaminen, opettaminen, vasenkätisyys.

Harrastukset ja kiinnostuksen kohteet:
Luontopolut ja urbaanit tutkimusretket, kasvit ja eläimet, tanssiminen ja laulaminen, ihmiset ja keskustelut, kahvin juominen, sarjojen maratoonaaminen, spontaanit tempaukset ja teatteri sen kaikissa muodoissa.
 

Improon liittyvä koulutus & kurssit:
2012-2015 Teatteri-ilmaisun ohjaaja (Centria amk)
2010-2011 Näyttelijäntyön opinnot (Työväen Akatemia, TeaK 25op.)
2009-2010 Musiikkiteatteriopinnot (Varsinais-Suomen kansanopisto)
2007-2009 Nukketeatteriopintoja / Teatteri-ilmaisun ohjaaja (Turun amk)


2023  Roolihahmot improvisaatiossa (Elina Stirkkinen)
2023  Improvisaation jatkojen jatkot (Elina Stirkkinen / Stella Polaris)
2023  Improvisaation dramaturgia (Kaisa Kokko-Palmer)

2022  Musikaalilaulu, Acting through song (Petrus Kähkönen)
2022  Improvisoidun musiikkiteatterin kurssi (Iiro Ollila)
2019  Huonon teatterin työpaja (Elina Kilkku)

2019  Mimiikka improvisaatioteatterissa (Ines Kakkonen)

2018  Improvisoidun musikaalin kurssi (Hannu Risku)
2017  Sanaton improvisaatio (
Elina Stirkkinen & Micke Rejström / Stella polaris)

Lisäksi useita
 opintoja teatteriin ja improvisaatioon liittyen. 


Muut ryhmät:
2016-2019 Hansa Lovers, Turku (improvisoidut murhamysteerit)
2022-2023 Oodi, Lohja (improvisoitujen lastennäytelmien koulukiertue)
2015-2016 Keskuskatu, Turku (useita esityksiä)


2022- Opettajana Turun ylioppilasteatterin improvisaation alkeis-, jatko- ja peruskursseilla sekä useilla lyhytkursseilla Varsinais-Suomen alueella.

2017-2019 Turku Impro festival tuotantotiimin jäsen.
2023- Suomen Improvisaatioteatterit ry:n jäsen

osoittelu-allu-1_edited.png
TIF2019 (2).jpg
läsnis9_edited.png
muut-allu-4.png

IMPROVISAATIORYHMÄ LÄSNÄOLOPAKKO

bottom of page