top of page

MARKUS

Näyttelijä, muusikko, kouluttaja

Markus on improvisoija, klovni ja muusikko, jonka tyylissä yhdistyvät huumori ja arkinen samaistuttavuus. Markuksen tie impron parissa on kulkenut yli kymmenen vuoden aikana lyhyestä komiikka-improsta draamalliseen pitkään improon ja lopulta valloittavaan klovni-improvisaatioon. Tällä hetkellä hän työskentelee sairaalaklovnina, vuorovaikutuskouluttajana, impro-esiintyjänä sekä -muusikkona eri ryhmien kanssa. Läsnäolopakossa Markus on ollut syksystä 2022 alkaen, vaikka yksittäisiä vierailuja ryhmän esityksissä on tullut vuosien varrella jo useita. Parasta, mitä improlavalla voi Markuksen mielestä tapahtua on, kun sekä esiintyjät että yleisö yllättyvät, ja sitten yritetään ikään kuin yhdessä selviytyä (nauttia!) tilanteesta. Sitähän impro lopulta on, hyväksymisen, läsnäolon ja yhdessä tekemisen iloa!
 

LÄSNÄOLOPAKKOLAISET MARKUKSESTA:

“Markus on oikea (Forssan) Varsinais-Suomen improlähettiläs sekä varsinainen vekkuli, jolla on uskomaton kyky löytää improlavalta leikin riemu joka kerta! Tämän supertaitavan leikkikaverin kanssa onkin aina helppo vaikuttua ja improta yhdessä genrestä riippumatta.”

 

“Juontaja, näyttelijä, muusikko - ja paljon muuta. Markuksella on vuosien improkokemus eri improryhmistä ja hän on esiintynyt niin improfestareilla kuin yksityiskeikoilla. Markus saa jäykimmänkin yleisön rentoutumaan ja hyppäämään mukaan impron maailmaan. Kouluttajana Markus on lyömätön ja saa ihmiset ympärillään innostumaan improamisesta. Kun tilaat Markuksen tilaisuuteesi esiintymään, tilaisuudesta puhutaan vielä pitkään.”

 

"Markus on improajana karismaattinen ja mukaansatempaava. Hänen kanssaan on aina luontevaa ja samaan aikaan todella hauskaa leikkiä. Hänestä voisi kollegiaalisessa mielessä käyttää myös täysin kehuvaa ilmaisua "ärsyttävän lahjakas ja monipuolinen esiintyjä"

 

“Markus on improvisaation monessa liemessä keitetty voimahahmo, joka herättää lavan eloon pelkällä läsnäolollaan. Markuksen ehdottomiin vahvuuksiin lukeutuvat tyylipuhdas musiikki-improvisaatio, loistava komediallinen rytmi ja lyömätön luontevuus myös draamallisemmassa improssa. Markus on luontainen tekijä, joka luo ja vie asioita maaliin todella vaivattoman oloisesti.”
 

Minä vuonna aloitit Läsniksessä?
2022, mutta tätä ennen vieraillut Läsnäolopakon esityksissä useasti.


Erityistaidot:
Impromusiikki, fyysinen teatteri


Harrastukset:
Parkour, avantouinti, frisbeegolf, uudet instrumentit

 

Kiinnostukset improssa:
Samaistuttava arkipäiväisyys, hassun ja koskettavan yhdistäminen, abstraktit kohtaukset, ei-ihmishahmot lavalla.

 

Improon liittyvä koulutus & kurssit:

Teatteri-ilmaisun ohjaaja YAMK (2020)

 

Klovnerian kursseja ja koulutuksia, opettajina mm. Taina Mäki-Iso, Dan Söderholm, Pedro Fabiao (Portugali) ja Ami Hattab (Israel)

 

Lukuisia työpajoja ja tiiviskoulutuksia vuosina 2015-2023, opettajina mm. Kaisa Kokko-Palmer, Laura Doorneweerd-Perry (Alankomaat), Elina Stirkkinen, Inbal Lori (Israel)

 

Magical realism in improv, opettajana Omar Galvan (Argentiina), Würzburger Improtheaterfestival

 

Chicago style freeform, opettajana Dave Sawyer (USA), Würzburger Improtheaterfestival

 

Train the trainer, soveltavan improvisaation kurssi 2016, kouluttajina Simo Routarinne ja Raymond van Driel (Alankomaat)


Musiikki-improvisaation maisterikurssi 2014, opettajina Iiro Ollila ja Hannu Risku
 

Muut ryhmät:

Improvisaatioteatteri Neljäs Seinä

Improvisaatioteatteri Juju

Improvisaatioryhmä Sic

ITU Impro

 

Yksi Turku Impro Festival -improteatterifestivaalin perustajista ja toiminut festarin tuotantopäällikkönä vuosina 2016-2019. 

kitara-markus-4_edited.png
tifmarkus.jpg
markus.jpg
osoittelu-markus-2.png

IMPROVISAATIORYHMÄ LÄSNÄOLOPAKKO

bottom of page