top of page

SINIMARIA

Näyttelijä, kouluttaja

Sinimaria on tunnettu kielenkäytöltään räikeistä mummohahmoistaan sekä viisauksia sutkauttelevista pikkuvanhoista lapsista. Hän rakastaa myös koskettavia, sanattomia ja musiikintäyteisiä kohtauksia. Sinimaria taitaa improvisaation sujuvasti myös englanniksi, ja uiskentelee välillä myös kansainvälisillä impromerillä. Hän on kouluttautunut impron saralla Euroopassa ja Kanadassa, sekä on mukana eurooppalaisessa Ohana - kollektiivissa. Hän viettää aikaa improa opettaen, eli häneltä taipuvat myös erilaiset koulutukset suomeksi ja englanniksi. Ammatiltaan Sinimaria on teatteri-ilmaisun ohjaaja. 

LÄSNÄOLOPAKKOLAISET SINIMARIASTA:

“Sniitä voisi kuvailla impron tarkka-ampujaksi, joka seuraa ensin hetken aikaa huolellisesti tilannetta ja tykittää sitten yhdellä lauseella kaikki repaleiset, punomattomat juonisokkelot ja ongelmat kuntoon, vieläpä todella mehukkaalla tavalla! Mikä uskomaton kyky seurata kokonaisuutta ja tuoda mukaan aina se pelastava, pankin räjäyttävä puuttuva palapelin palanen!”

 

“Snii on taitava esiintyjä sekä kouluttaja, joka pitää huolen että kaikki huoneessa innostuvat improsta. Sniin esiintymisessä näkyy kokemus ja rauha, sekä erinomainen tilannetaju. Snii tekee myös laadukasta musaimproa ja herttaisia hahmoja.”

 

"Jos improvisaatio olisi kieli, uskoisin Sinimarian puhuvan sitä natiivisti. Sinimarian tekemisessä näkyy todellinen rakkaus improa kohtaan ja loputon nälkä oppia lisää."

 

"Snii elää ja hengittää impron ydintä. Hän on leikkimielinen, rohkea ja täynnä valloittavia yllätyksiä. Sniillä on hallussa koko skaala hahmoja ja tunnelmia lyyrisestä räiskyvään, mummoista pahiksiin ja lapsihahmoihin, tulisen intiimistä ilahduttaviin piirrettyihin tai abstrakteihin fyysisiin kohtauksiin. Hän innostuu herkästi ja se innostus saa puolelleen jokaisen lavalla ja katsomossa. Jokaisen pitäisi päästä kokemaan improvisoida Sniin kanssa"

“Snii on intohimoinen improaja, josta aistii välittömästi rakkauden lajiin ja tinkimättömän halun tulla yhä paremmaksi. Snii ihastuttaa monipuolisella osaamisellaan näyttelijäntyöstä aina tyylipuhtaisiin ja värisyttäviin laulunumeroihin. Sniin luonnollisuus ja herkkyys tuovat lavalle tunteiden myrskyä ja hienosyistä draamaa.”

 

Minä vuonna aloitit Läsniksessä?
2022

Harrastukset ja kiinnostuksen kohteet:
Vapaa ajalla Sinimarian voi nähdä usein kirjan kanssa käpertyneenä, luontoseikkailulla tai pelailemassa lautapelejä. Hänet saa myös helposti houkuteltua hurjapäisenpäänkin toimintaan, viimeisimpänä tempauksenaan hän kokeili riippuliitämistä.
 

Improon liittyvä koulutus & kurssit:
Sinimaria kouluttautuu aktiivisesti impron saralla sekä suomessa että ulkomailla. Tässä muutamia poimintoja matkan varrelta. Sysäys improvisaation syvemmille vesille tapahtui Kanadalaisen Loose Moose -teatterin impron intensiivikurssilla 2011 ja samaisen teatterin improlaboratoriossa toimiminen kesällä 2012. Hän on ollut vuodesta 2013 Eurooppalaisen Ohana-kollektiivin jäsen, ja tässä joukossa ovat tulleet tutuksi impron eri tyylilajien kirjo. Vuonna 2015 hän kävi Keith Johnstonen pitämän intensiivikurssin. Vuosien 2011-2023 varrella erilaisia työpajoja ja tiiviskursseja on kertynyt Suomessa, Saksassa, Sloveniassa, Puolassa, Ranskassa, Kanadassa, Yhdysvalloissa, Ruotsissa, Hollannissa ja Espanjassa. Sinimaria vietti 3 kuukautta Pariisissa syksyllä 2017 opiskelemassa fyysistä teatteria. Hän valmistui teatteri-ilmaisun ohjaajaksi keväällä 2019. 


Muut ryhmät:

Valkoinen Peura, Oulu (2004-2008)

Uniikki Unikorni, Oulu (2009-2013)

Ohana, Eurooppa (2013- )

Kipinä, Helsinki (2014-2015)

Kolme kokeilevaa naista, Helsinki (2014-2015)

Sic impro (2015- )

ITU impro, Turku/Tampere (2016-2017)

Improvisaatioteatteri Juju, Turku (2017- )

 

Turku impro festival tuotantotiimi (2016-2019)
Suomen Improvisaatioteatterit ry:n jäsen (2023-)

Lisäksi Sinimaria opettaa improvisaatiota useilla eri kursseilla.

edustus-sinimaria.png
tifvehkasnii.jpg
snii.jpg
muut-sinimaria-1.png

IMPROVISAATIORYHMÄ LÄSNÄOLOPAKKO

bottom of page