top of page

JOONAS

Näyttelijä, yhdistyksen taloudenhoitaja

Joonas tekee improa siksi, että rakastui jo lapsena tarinoihin ja esiintymiseen, ja sattui hyväksymään oikealla hetkellä tarjouksen kokeilla improvisaatioteatteria. Joonas pitää lyhyttä pidemmästä ja musiikkipainotteisesta improsta, ja rakastaa sitä, kuinka arkiset asiat saavat yllättäen kihelmöivän dramaattiset mittasuhteet ja tulevat tarinoiksi. Suhdettaan tarinoihin Joonas on syventänyt opiskellessaan yliopistolla kirjallisuutta, ja hyödyntänyt sitä sittemmin myös työssään markkinoinnin parissa. Improssa ja elämässä Joonas haluaa ajatella olevansa pikemmin haaveileva ja ajoittain harhautuva jolla kuin selkeäkurssinen höyrylaiva, ja lavalla hänet tunnetaankin usein paatoksellisista ja vähän äkkivääristä hahmoista, jotka etsivät tekijänsä tavoin paikkaansa kummallisuuksia pursuavassa mutta alati uteliaisuutta kutkuttavassa todellisuudessa.
 

LÄSNÄOLOPAKKOLAISET JOONAKSESTA:

“Kerrassaan hurmaavaa miten joku voi samaan aikaan olla sekä Läsniksen tyyni viisauden ääni että kujeileva sutkauttelija, joka onnistuu kerta toisensa jälkeen tiputtamaan toiset penkiltä nokkeluudellaan ja nopeilla hoksottimilla. Joonaksen suusta on lähtöisin niin monta legendaarista lausahdusta!”

 

“Viisas vanha herrasmies, ilmeilevä maalaisjussi, hienostunut porvarisrouva - Joonaksella on monia hahmoja. Joonas osaa esiintyä eri rooleissa uskottavasti, ja on myös juontajana luotettava, viihdyttävä ja saa yleisön aina mukaan. Joonas on lämmin tyyppi, Läsniksen peruskallio, jonka tekemiseen voi aina luottaa.“

 

"Joonasta katsoessa improlavalla tulee aina hyvälle tuulelle. Joonakselle voisi antaa tittelin "Vuoden kaverin auttaja". Useita kertoja kun ollaan oltu pulassa improlavalla, on Joonas tullut aina takavasemmalta ja pelastanut tilanteen samaan aikaan todella luovalla mutta loogisella tavalla."

 

"Jos pitäisi kuvailla improvisoijaa, joka saa lavalla kaverinsa näyttämään hyvältä, tulisi mieleen Joonas. Hän omistautuu kohtauksissa täysin tarinan ja lavan tapahtumien palvelemiselle, unohtamatta usein koomisen veitsenterävää tilannetajua sekä verbaalista neroutta"
 

Minä vuonna aloitit Läsniksessä?
2019

Harrastukset ja kiinnostuksen kohteet:
Vapaa-ajallaan Joonas harrastaa pyöräilyä, musiikkia, lukemista ja ikkunasta tuijottelua.
 

Improon liittyvä koulutus & kurssit:
2022 Improvisoidun musiikkiteatterin kurssi (Iiro Ollila)
2023 Dramaturgia pitkässä improvisoidussa näytelmässä (Kaisa Kokko-Palmer)
2023  Hahmotyöskentely improvisaatiossa (Elina Stirkkinen)

2023- Suomen Improvisaatioteatterit ry:n jäsen

edustus-joonas.png
murhis2.jpg
joonas.jpg

IMPROVISAATIORYHMÄ LÄSNÄOLOPAKKO

bottom of page