top of page

HANNU

Näyttelijä, kouluttaja, muusikko

Hannu on ammattinäyttelijä (FIA), teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK) sekä Stand Up - koomikko/tuottaja. Hän tuli suurelle yleisölle tutuksi aikoinaan Nurmon ala-asteen kulttuurikilpailun voittajana vuonna 2000 lajinaan runonlausunta. Heti perään vuonna 2011 Hannu löysi itsensä esiintymästä improvisaatiokeikalta ja se oli rakkautta ensikohtauksesta. Läsnäolopakkoon hän liittyi vuonna 2016 ja siitä lähtien hänen "keikkaklassikko" on yleensä ollut pakollinen miiminumero. Improssa Hannusta parasta on yhteinen leikki yleisön kanssa. Tätä taitoa hän on myös kehittänyt vuosia Stand Up -lavoilla sekä viemällä improa kaduille ja festareille. Hannu on saanut Läsnäolopakosta välillä poissaolovapautuksen, kun näyttelijän työt ovat vieneet häntä ristiinrastiin pitkin Suomen eri ammattiteattereita. Kuitenkin niinkuin eräs Läsnisläinen kerran tokaisi viisaasti "Teatterintekijällä produktiot vaihtuu, mutta Läsnis pysyy." 

Hannu on myös palkittu mm. Tomaatteja, Tomaatteja Stand Up -festivaalin Kong Shown voittajana 2022 sekä Yleisön suosikkina Oulun valtakunnallisessa monologikilpailussa vuonna 2019.
 

LÄSNÄOLOPAKKOLAISET HANNUSTA:

“Viihteen ja komiikan ystävänä Hannulla on ihailtavan luontainen kyky ottaa yleisöt huomioon ja luoda esiintyjien ja yleisön välille rento, vuorovaikutuksellinen ilmapiiri. Kaikkeen aina täysillä panostavan ja idearikkaan Hannun työkalupakista löytyy myös mielettömät stand up ja miimi -skillssit!”

 

“Esiintymisen ammattilainen Hannu taitaa niin näyttelemisen, juontamisen, stand upin kuin musisoinnin. Hannu rakastaa ottaa keikoilla kontaktia yleisöön, eikä Hannu koskaan astu lavalle pyytämättä ensin yleisöltä tunnetilaa, kirjainta tai sanaa. Muiden Läsnisläisten mukaan Hannun kanssa lavalla on aina varma olo - ammattinäyttelijä on aina ammattilainen!”

 

"Hannu on improlavalla draamantajuinen, nopea ja koko esitystä monella tavalla kannatteleva 'leikkikaveri'. Hänen kanssaan on helppo päästä samalle kartalle, minkä lisäksi hän hyppää mukaan mitä kummallisimpiinkin tarjouksiin silmää räpäyttämättä."

 

“Hannu on kovan luokan ammattilainen: viihdyttäjä, näyttelijä ja musisoija. Hannu ihastuttaa fyysisellä näyttelijäntyöllään, tinkimättömyydellään ja tekemisen palollaan. Hannu on myös se, joka muistuttaa pitämään katseen horisontissa ja kannustaa menemään ja tekemään, mikä pitää Läsniksen liikkeessä ja elävänä.”
 

Minä vuonna aloitit Läsniksessä?
2016

Harrastukset ja kiinnostuksen kohteet:
Vapaa-ajalla Hannu tykkää kesäisin mennä päin mäntyjä ja talvella suksia kuusikkoon eli jos hän ei ole lavalla, löydät hänet luultavasti luonnossa. Teatterin lisäksi Hannu rakastaa yhteisjammailua, lautapelailua ja eksymistä uusissa kaupungeissa.

 

Improon liittyvä koulutus & kurssit:

2012-2016 Teatteri-ilmaisun ohjaaja, Centria AMK, Kokkola 

2020-2021 Fyysisen teatterityön perusopinnot (25 op) Helsingin kesäyliopisto


Kurssit improvisaatioteatterista:

2023  Improvisaation dramaturgia (Kaisa Kokko-Palmer)
2022  Improvisoidun musiikkiteatterin kurssi (Iiro Ollila)
2019  Improvisaation eri pitkät formaatit kurssi (Improkampus)

2017, 2019 Improvisaatioon jatkokurssi ammattinäyttelijöille (Stella Polaris)
2017  Sanaton improvisaatio (Elina Stirkkinen & Micke Rejström / Stella polaris)

 

Muu teatterikoulutus: 

2022  Musikaalilaulu, Acting through song (Petrus Kähkönen)
2019  Fyysisen teatterin kurssi (Tiia-Maria Mäkinen)
2019  Meisner -näyttelijäntyönkurssi (Taideyliopiston avoin yliopisto)
2019  Hahmometodi -näyttelijäntyönkurssi (Marcus Groth)
2018  Mimiikan perusteet (Tanssiteatteri Auraco)
2016  Klovnerian peruskurssi (Suomen Sairaalaklovnit Ry)
2014  Stand up -komiikan peruskurssi (Toni Jyvälä)


Lisäksi useita opintoja teatteriin ja improvisaatioon liittyen. 

Muut ryhmät:

2017- Kommenttiraita duo, Turku 

2013-2015 2D Pyramidi, Kokkola

 

Kiinnitykset ammattiteatterissa:

Näyttelijä, Teatteri Eurooppa Neljä, 1.9.2023 alkaen

Näyttelijä, Teatteri Mukamas (Lasten kiertueteatteri) 2022-23

Näyttelijä-yleisötyöntekijä, Jyväskylän kaupunginteatteri 2017-19

edustus-hannu.png
murhaa_edited.jpg
_MG_8565.JPG
muut-hannu-3.png

IMPROVISAATIORYHMÄ LÄSNÄOLOPAKKO

bottom of page