top of page

JARNO

Näyttelijä, tuottaja

Jarnolla on tapana luoda hahmoja, joita hän yleensä tuppaa katumaan heti, kun kerkiää ajatella mitä tuli tehtyä. Hän esimerkiksi esitti eräässä rippikouluun sijoittuvassa murhamysteerissä Jumalaa. Oman kertomansa mukaan hänen tähtihetkensä impro-lavalla on ollut, kun pääsi isoon rooliin eräässä kohtauksessa näyttelemään oksasilppuria. Toisaalta Jarno löytää itsensä useasti näytelmässä kuin näytelmässä Otson sylistä. Improssa parasta hänen mielestään on yhteinen peli, kuinka luoda porukalla ennalta tuntematonta. Lähellä Jarnon sydäntä on koko illan improvisoidut näytelmät. Ainaiseksi kehityskohteekseen Jarno mainitsee pokan pitämisen. Ehkä huonon pokan ansiosta, korjausliikkeenä, hänen hahmonsa usein ovat kovin itkeväisiä (tai nauravaisia).

 

Läsniksen riveissä Jarno vastaa myös ns. arjen pyörittämisestä tuottajan roolissaan. Jossei siis sähköpostiisi tule vastausta, voidaan häntä asiasta syyttää. Tämä sekatyöyrittäjä hankkii elantonsa edistämällä ihmisten hyvinvointia, niin kehollisen kuin mielellisen hyvinvoinnin avulla. Suomeksi: hän ohjaa liikuntaa ja näyttelee, toki eri aikaan eri paikoissa.
 

LÄSNÄOLOPAKKOLAISET JARNOSTA:

“Toisinaan riittää vaan, että Jarno astuu lavalle ja yleisö on jo myyty. Jarnon karismaattiset komediataidot yhdistettynä ihailtavaan kykyyn nauraa itselleen on lyömätön yhdistelmä! Jarno onnistuu jollain oudolla tavalla tekemään improa vakavasti, olematta kuitenkaan vakava.”

 

“Jarno on metodinäyttelemisen kuningas - jos Jarnon hahmo on rakastunut, se todella näkyy, ja jos se on raivoissaan, raivon tuntee koko sali. Jarno on monipuolinen viihdyttäjä, jonka energiaan on helppo tempautua mukaan yleisöstä käsin. Jos heität Jarnolle ehdotuksen, pidä varasi - Jarno ottaa sen tosissaan ja heittäytyy siihen täysillä mukaan!”
 

"Jarno ei päästä koskaan itseään helpolla improlavalla, mutta silti hänen kanssaan on aina yhtä helppoa improta. Loistava tilannetaju sekä fyysinen osaaminen.

 

"Improlavalla fyysinen, temperamenttinen ja herkkä Jarno on hihasta tuleva ässä missä tahansa esityksessä. Toisaalta mille tahansa hahmolleen omistautuneella tyylillään Jarno on myös kunkin esityksen ehdoton kulmakivi"

 

“Jarno on ilmeikkyyden tihentymä ja täysin peloton improon sukeltaja. Jarnon hahmot hykerryttävät, yllättävät ja riemastuttavat kerta toisensa jälkeen. Upean esiintyjän lisäksi Jarno on ryhmämme näkemyksellinen ja langat tukevasti käsissään pitävä tuottaja, joka pitää huolen siitä, ettei asiallisissa hommissa tarvitse turvautua improvisaatioon.”
 

Minä vuonna aloitit Läsniksessä?
2022

Harrastukset ja kiinnostuksen kohteet:
Crossfit (ja sen valmentaminen). Päiväunet. Turhanpäiväisen tiedon kalastelu internetistä tuntitolkulla. Haaveilu. Innostuminen. Koirien(sa) halailu ja rapsuttelu. Yölliset Hesburger-ruokailut. Suomalaisten reality-sarjojen seuraaminen.
 

Improon liittyvä koulutus & kurssit:

2004 Musiikki-improvisaatio (Janus Hanski)

2006 Improvisaatio näyttelijäntyössä (Eila Sarin)

2012-2013 Draamallinen improvisaatio (Mammu Rauhala)

2016 Improvisaatio 1&2 (Anne-Mari Ikola)

2017 Improvisaation jatko (Anne Tastula)

2019-2020 Impro-Helsingin pitkän improvisaation kurssit 1-5 (Kaisa Kokko-Palmer)

2020 Musiikki-improvisaatio (Kaisa Kokko-Palmer)

2022 Pitkä improvisaatio (Alina Kilpinen)

2023 Dramaturgia pitkässä improvisoidussa näytelmässä (Kaisa Kokko-Palmer)

2023 Hahmotyöpaja (Elina Stirkkinen)
 

Muut ryhmät:

2013-2014 Nasakka, Lohja (perustajajäsen & tuotanto)

2019 ”ImproRyhäm”, Helsinki (perustajajäsen)

2023- Suomen Improvisaatioteatterit ry:n jäsen

edustus-jarno.png
muut-jarno-1.png
muut-jarno-2.png
jarno.jpg

IMPROVISAATIORYHMÄ LÄSNÄOLOPAKKO

bottom of page